Ortodontie

ortodontie

OrthodontieCE ESTE ORTODONTIA?
Ortodontia este acea ramura a medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, adica pozitiile incorecte ale dintilor si oaselor maxilare care influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta si nu in ultimul rand zambetul.
ORTODONTIA LA COPII | TRATAMENTUL ORTODONTIC LA COPII
Este indicat ca un copil sa fie vazut de catre un ortodont pana la varsta de 7 ani pentru constatarea necesitatii de purtare a unui aparat de ortodontie. Unii copii necesita ingrijire ortodontica mai timpurie, iar altii nu necesita decat dupa ce aproape toti dintii permanenti au erupt. Cand tratamentul ortodontic este inceput din timp se pot face multe adaptari  ale fizionomiei fetei, ale muscaturii, cat si ale aranjarii dintilor.
ORTODONTIA LA ADULTI | TRATAMENTUL ORTODONTIC LA ADULTI
Conform studiilor ADA (Asociatia Americana de Stomatologie), aparatele ortodontice au aceeasi eficienta atat la copii cat si la adulti. Tratamentul de ortodontie poate avea succes la orice varsta, iar adultii in mod special pot aprecia mai mult beneficiile unui zambet frumos. Unii pacienti pot necesita inaintea tratamentului ortodontic un tratament parodontal.
FOARTE IMPORTANT!
Este foarte important de stiut, inca de la inceput, ca tratamentul ortodontic este un contract pe termen lung intre medicul ortodont, care trebuie sa dirijeze tratamentul, pacient si in multe cazuri parintii acestuia de a caror colaborare depinde intr-o masura foarte mare rezultatul tratamentului. De aceea este bine ca pacientii si parintii sa aiba o viziune cat mai clara asupra drumului ce trebuie urmat si totodata sa fie incredintati de necesitatea tratamentului, pentru a trece cat mai usor peste aceasta perioada.


Google PageRank Checker