Caria dentara

informatii

carieCaria dentară apare atunci când bacteriile din cavitatea bucală produc acizi care atacă dintele. Netratată, caria dentară se poate complica cu infecții și poate duce chiar la pierderea dintelui. Caria dentară poate fi prevenită prin periajul dinților și folosirea aței dentare cu regularitate, prin controale stomatologice periodice, prin periajul profesional și prin evitarea alimentelor bogate în zahăr.
Caria dentară simplă, atunci când caria nu a ajuns să producă sensibilitate la nivelul dintelui (durere), sensibilitate la rece, dulce şi alţi stimuli alimentari.
Caria dentară complicată, atunci când caria a ajuns să-şi facă simţită prezenţa prin sensibilitate şi durere la nivelul dintelui, la rece, la dulce şi la alţi stimuli alimentari. O igiena orala optima va reduce garantat riscul aparitiei cariilor. Periatul dintilor si utilizarea atei dentare in acest scop sunt mai mult decat binevenite. Periajul reduce bacteriile din cavitatea orala si indeparteaza in acelasi timp resturile alimentare cu care acestea se hranesc. Periajul trebuie sa cuprinda toti dintii si sa se desfasoare pe un interval de timp de minim 2-3 minute. Multi oameni fac  greseala de a se grabi, periind dintii in maximum 45 de secunde – si pierzand astfel din vedere portiuni importante din gura.
Folosirea atei dentare in mod regulat (ceea ce inseamna zilnic) este un alt obicei foarte bun. Ata dentara atinge acel procent de 35% din cavitatea orala pe care periuta de dinti nu il poate curata. Acestea sunt zonele predispuse aparitiei cariilor, deoarece bacteriile raman acolo si se pot dezvolta.


Google PageRank Checker